Autodijelovi - autolimarija - autogume www.pajca.hr

Ležajevi kotača i glavčine

Ukoliko ste zainteresirani za neki od dijelova iz ove grupe proizvoda, pošaljite nam upit, a naš tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit
  • Ležajevi kotača
  • Glavčine kotača
  • Ležajevi alternatora

Ležaji kotača su naizgled vrlo jednostavni, no ipak to nije slučaj – iz generacije u generaciju ležaji postavu sve sofisticiraniji iako po izgledu to ne bismo pretpostavili.

lezajevi_kotaca

Iz ovog razloga sve češće viđamo da je glavčina u kompletu sa ležajem jer je bez specijalnih alata takve ležaje nemoguče zamijeniti. Također novije generacije ležaja imaju integrirane senzore za   ABS i kontrolu proklizavana – tehnologija koju je izumio i patentirao SNR pod imenom ASB (active sensor bearing) – koji su puno precizniji od starijih generacija senzora.

Najčešći uzroci kvarova na ležajima su krajnje banalni – prevelika sila stezanja koja uzrokuje pretjerano zagrijavanje ležaja, odnosno nedovoljna sila stezanja što uzrokuje da dijelovi ležaja međusobno pravilno ne naliježu.

 

Naši dobavljači:

SNR – ima iskustvo u dizajnu i proizvodnji ležajeva od 1916. godine na poljima automobilska industrije (Mercedes-Benz, VAG grupa, Opel, Renault, Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, MG, Rover, Land Rover, Jaguar…

SKF – Skoro 90 milijuna vozila u svijetu koristi SKF-ove ležajeve – to je više od zbroja svih ostalih proizvođača zajedno. Ta činjenica govori sama za sebe.

MOOG – Proces premium steal štiti, i produžuje vijek trajanja ležajeva. Svaki čelični dio proizveden je uz ultra-preciznu toleranciju za što duži vijek trajanja. Okrunjeni raceways valjci spriječavaju pomak i smanjenjuju vibracije. Ležaji su poboljšani putem sofisticiranog toplinskog tretmana za maksimalnu tvrdoću materijala i duži vijek trajanja.

glavcine_s_abs_sebzorom
Slika 1: Glavčine s ABS senzorom

 

izvedbe_abs_senzor
Slika 2: Izvedbe glavčina

 

presjek_glavcine

Slika 3: Presjek glavčine

 

princip_rada_lezaja
Slika 4: Princip rada glavčine

 

Za sve ostale informacije (cijena, dostupnost, ponudu):

  • nazovite direktno u Vama najbližu poslovnicu
  • pošaljite upit u centralno skladište
  • pretražite AP-AK web katalog

Ukoliko ste zainteresirani za neki od dijelova iz ove grupe proizvoda, pošaljite nam upit, a naš tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite upit