Autodijelovi - autolimarija - autogume www.pajca.hr

Ovjes – dijelovi ovjesa

Ukoliko ste zainteresirani za neki od dijelova iz ove grupe proizvoda, pošaljite nam upit, a naš tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite brzi upit

dijelovi_ovjesa

  • Vilice – ramena
  • Spone stabilizacije (uporne spone)
  • Kugla vilice (zglob vilice)
  • Spone volana (dokrajnici)
  • Krajnici volana
  • Selen blokovi (seleni)

Premium dobavljači

ovjes_brandovi

Economic line

Dijelovi upravljanja i ovjesa Starline. Veliki asortiman za sve europske i azijske automobile. Proizvodi se brižljivo biraju od proizvođača ovjesa širom svijeta.

Karakteristike

Najkompletnija ponuda zamjenskog ovjesa u Istočnoj Europi, za sve tipove europskih i azijskih vozila. Preko 2000 dijelova u ponudi. Brza dostupnost , preko 97% dijelova iz kataloga na centralnom skladištu.

Za sve ostale informacije (cijena, dostupnost, ponudu):

  • nazovite direktno u Vama najbližu poslovnicu
  • pošaljite upit u centralno skladište
  • pretražite AP-AK web katalog

Info kutak

Osnovni dijelovi ovjesa su:

vilice_ovjesa
Slika 1: Vilice ovjesa

oscilirajuca_ramena

Slika 2: Oscilirajuća ramena

krajnici
Slika 3: Krajnici

spona_volana

Slika 4: Spona volana

kugle_ovjesa
Slika 5: Kugle ovjesa

stabilizator

Slika 6: Stabilizator

selen_blokovi
Slika 7: Selen blokovi

Ovjes kao cjelina s oprugom i amortizerom je faktor sigurnosti, stabilnosti i komfora vožnje. U uvjetima u kojima radi pod stalnim je djelovanjem statičkih i dinamičkih sila koje su tim veće što je brzina vozila veća. Trajnost pojedinih dijelova ovjesa ovisi o načinu vožnje, voznoj podlozi te vrsti i dimenziji pneumatika. Kolnik sa velikim neravninama i rupama kao i široke niskoprofilne gume bitno smanjuju trajnost dijelova ovjesa.

Istrošenjem pojedinog dijela ovjesa najčešće nastaje karakterističan zvuk tupog lupanja na mjestu istrošenosti.

Nakon zamjene neispravnih dijelova potrebno je i podešavanje geometrije ovjesa. Zamjena dijelova ovjesa, bez geometrije kotača, uzrokuje nerevnomjerno trošenje guma. Kod guma većih dimenzija, guma može biti neupotrebljiva već nakon 1000 km !!

Slanje brzog upita za: Ovjes – dijelovi ovjesa

Poštovani, potrebno je ispuniti naš upitnik, upisati što više podataka kako bi odgovor bio što precizniji. Upišite što vam je potrebno za Vašeg limenog ljubimca, a mi ćemo Vam poslati Ponudu za tražene dijelove u roku od maksimalno 48sati, a ista Ponuda vrijedi 48 sati od izdavanja. Svi dijelovi iz naše ponude posjeduju certifikate ispravnosti, kvalitete i garanciju, a produkt su najpoznatijih svjetskih proizvođača autodijelova i dodatne opreme.

Žuta polja su obavezna.
Sve podatke o vozilu možete pročitati iz knjižice vozila.

Osobni podaci

Podaci o vozilu

Ukoliko ste zainteresirani za neki od dijelova iz ove grupe proizvoda, pošaljite nam upit, a naš tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Pošaljite brzi upit